urnen RVS - Uitvaartwinkel Online
 • Mijn account
  • (X)Inloggen

   Ik ben al klant bij Uitvaartwinkel Online

   Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord hier in om in te loggen op de website:

   Wachtwoord vergeten?

   Nog geen klant bij Uitvaartwinkel Online?

   • Eerdere bestellingen bekijken
   • Automatisch verstuurgegevens ophalen
   • Volg uw bestelling
   Nieuw bij Uitvaartwinkel Online
U bent hier:

urnen RVS

RVS is een legering (mengsel) van verschillende metalen, met name ijzer, chroom, koolstof, nikkel, titanium, koper en aluminium. Hierbij gaat chroom oxidatie de roestvorming tegen. De hardheid van RVS hangt af van de dosis koolstof, terwijl nikkel een niet-magnetische werking toevoegt aan de legering. De andere metalen die in veel kleinere hoeveelheden voorkomen, hebben een positieve uitwerking op het corroderen en verwerken van staal.

Wat door bijna iedereen roestvrij staal genoemd wordt, is eigenlijk een onjuiste term. De juiste term is roestvast staal. Ook deze naam is niet geheel correct. RVS is namelijk niet echt vrij van roest, want er is wel degelijk een roestlaag op het metaal aanwezig, de zogenaamde oxidelaag. Deze dunne oxidelaag is blank van kleur en dus niet zichtbaar zoals het roest op normaal staal. Als deze oxidelaag zich eenmaal over het gehele oppervlak van het RVS heeft gevormd, stopt de oxidatie ofwel het "roesten". Deze oxidelaag beschermt het onderliggende metaal tegen de invloeden van buitenaf. Wanneer de oxidelaag beschadigd raakt zal deze zichzelf ook weer herstellen. Een eventuele kras, roest als het ware weer dicht waardoor de roestvaste laag weer volledig is hersteld.

De hoogste kwaliteit

In het RVS is keuze uit tientallen verschillende legeringen mogelijk, waarvan
RVS 304 en RVS 316 de meest bekende zijn. Hoe hoger de kwaliteit hoe kostbaarder en beter bestand tegen roest.

Wij gebruiken uitsluitend de hoogste kwaliteit
RVS 316, Deze legering is bestand tegen alle weersinvloeden en is zelfs zeewater bestendig.

Kan RVS toch roesten?
Onder bepaalde omstandigheden kan RVS toch door corrosie/roest aangetast worden.
De passief aanwezige chroomoxide laag wordt dan doorbroken.
De oorzaken van roest zijn vuil, ijzerdeeltjes, bepaalde zuren, waterige milieus of door het niet vakkundig bewerken van het RVS waardoor de beschermende oxidelaag zich niet goed heeft kunnen vormen. Mocht dit onverhoopt toch ontstaan dan kunnen wij door het materiaal schoon te etsen de geoxideerde laag weer verwijderen.

De levertijd van deze urnen bedraagt ongeveer 4 weken.

Weergegeven prijzen zijn vanaf prijzen.

RVS Urn Pyramid
RVS Urn Pyramid
192,-
RVS Urn Drop®
RVS Urn Drop®
248,-
RVS Urn Ellipse
RVS Urn Ellipse
368,-
RVS Urn Triangle
RVS Urn Triangle
384,-
RVS urn star
RVS urn star
334,-
RVS urn heart
RVS urn heart
468,-
RVS Urn Wave 350
RVS Urn Wave 350
994,-
RVS URN SQUARE
RVS URN SQUARE
436,-
RVS Urn TULP® 350
RVS Urn TULP® 350
992,-
RVS urn lotus
RVS urn lotus
368,-
RVS Urn PATH ®
RVS Urn PATH ®
896,-
RVS Urn OVAL®
RVS Urn OVAL®
1.192,-
RVS Urn Breaker® 350
RVS Urn Breaker® 350
1.888,-
RVS Urn DECOR
RVS Urn DECOR
714,-
RVS PHOTO Urn
RVS PHOTO Urn
796,-

Schoonmaken van RVS

In principe heeft RVS geen onderhoud nodig. Na verloop van tijd kan er wel aanslag op het materiaal ontstaan. De stand van het vlak en de grofheid van het oppervlak kan hierop invloed hebben. Zo zal gepolijst materiaal minder snel vervuilen als een mat gestraald vlak. Na verloop van tijd laat de vervuiling los door krimpen en uitzetten van het materiaal door weersinvloeden. Wanneer men de natuur een handje wil helpen en het oppervlak met de hand gaat reinigen moet men wel rekening houden met een paar regels.

Doordat RVS vrij glad is afgewerkt zijn krassen die kunnen ontstaan door poetsen snel en goed zichtbaar. Dit gebeurt meestal door zand wat op het oppervlak ligt en met het poetsen krassen maakt. Het is dus goed eerst te spoelen met water of het oppervlak af te doen met een droge doek zonder er druk op uit te oefenen. Veeg altijd met de richting van het slijp lijn mee en maak vooral geen draaiende bewegingen.

Vervolgens kan het worden gewassen met een sopje (gebruik een zeep productdat chloorvrij is). Bij het droogmaken kunnen strepen ontstaan. Door een microvezel doek te gebruiken kan dit voor een groot deel worden tegen gegaan.

Lichte vlekken verwijder je met een zachte doek die je bevochtigt en waarop je wat Cif aanbrengt. Neem het geheel wel steeds met water af na het verwijderen van de vlekken.

Gebruik van schoonmaak en finish producten.

In de handel vind je talloze producten voor het onderhouden en poetsen van voorwerpen van RVS. De samenstelling is zo dat de passieve chroomoxide laag niet aangetast wordt en zelfs aangezet wordt tot herstellen.

Lees steeds de gebruiksaanwijzing van dergelijke onderhoudsproducten. Meestal komt het erop neer dat je het oppervlak moet inspuiten met een rvs-reiniger, vervolgens inwrijven met een zachte doek en ten slotte moet je alles uitwrijven.

Er zijn drie groepen met middelen:

 • Ontvetten en reinigen, in de vorm van een spuitbus of vloeibaar middel in fles (vormen geen beschermlaag)
 • Vormen van een waslaag, in de vorm van een spuitbus of potje cream (vuilafstotende laag, streeploos)
 • Olie film, in de vorm van een spuitbus of flesje (streeploos niet vuil afstotend in tegendeel stof kleeft aan en bij gebruik buiten regent het er af en kunnen strepen ontstaan).

Bovengenoemde beschermlagen hebben eigenlijk alleen zin bij gebruik binnenshuis, buiten kunt u de natuur het beste zijn gang laten gaan.