Urnen - Uitvaartwinkel Online
 • Mijn account
  • (X)Inloggen

   Ik ben al klant bij Uitvaartwinkel Online

   Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord hier in om in te loggen op de website:

   Wachtwoord vergeten?

   Nog geen klant bij Uitvaartwinkel Online?

   • Eerdere bestellingen bekijken
   • Automatisch verstuurgegevens ophalen
   • Volg uw bestelling
   Nieuw bij Uitvaartwinkel Online
U bent hier:

Urnen

Het omgaan met het verlies van een dierbare is een persoonlijk proces. Er is geen handleiding beschikbaar waarin u kunt lezen hoe om te gaan met uw gevoelens van verdriet en machteloosheid. Elk individu zoekt hierin zijn eigen, persoonlijke weg.

Steeds vaker denken mensen tijdens hun leven bewust na over zaken als begraven of cremeren. Vaak is het gevoel dat men bij begraven of cremeren heeft bepalend. Ook geloofsovertuiging en traditie spelen een rol. De laatste jaren is te zien dat steeds vaker voor cremeren wordt gekozen dan voor begraven.

Op het moment dat er een keuze wordt gemaakt voor een crematie, dient uiteindelijk ook de keuze te worden gemaakt ten aanzien van de as bestemming. Wat wilt u als nabestaande doen met de as die na een crematie overblijft? Had wellicht de dierbare die is gecremeerd hierover bij leven al een speciale gedachte of behoefte?

Voor veel mensen is het overlijden van een dierbare het moment om fysiek afscheid te nemen. In relatie tot bestemming van de as zal dan ook worden gekozen voor verstrooiing van de as op een dierbare plek. Maar evenveel mensen hebben de behoefte om iets persoonlijks te bewaren van de dierbare die is overleden. De urn met daarin de as wordt bijgezet in een columbarium of thuis op een speciale plek bewaard. Maar ook het continue dragen van een persoonlijk sieraad is een goed bewaarde traditie.

Wij kunnen u begeleiden in uw keuze over de as bestemming.